محل تبلیغات شما

zero-to-hundred-of-fibonacci

با یکی دیگر از مطالب صفر تا صد در خدمت شما همراهان عزیز طلاچارت هستیم. این بار ابزار فیبوناچی را مدنظر داریم و می‌خواهیم راهنمای کاملی از سه ابزار فیبوناچی اصلاحی، فیبوناچی اکستنشن و فیبوناچی پروجکشن در اختیار شما دوستان قرار دهیم.

البته استفاده از ابزار فیبوناچی نباید دائم باشد و شما تنها برای درک ساختار بازه حرکتی و تشکیل سقف و کف ها از آن استفاده می کنید و سپس بعد از درک این موضوع می‌بایستی با دیدن نمودار بدون استفاده از این ابزار، ساختار بازه حرکتی را تشخیص دهید. بازه حرکتی در یک کلمه می توان گفت ابتدا و انتهای یک حرکت در قیمت می باشد که به ما کمک میکند که ارزانترین و گرانترین قیمت در آن بازه را پیدا کنیم.

آموزش ابزار فیبوناچی (فیبوناچی اصلاحی)

Fibonacci-Retracement

یکی از ابزارهای پرطرفدار در تحلیل تکنیکال، نسبت های فیبوناچی می باشند. این نسبت ها توسط ریاضیدان ایتالیایی لئوناردو فیبوناچی” ابداع شده اند. طبق گفته های این ریاضیدان و اثبات آن توسط سایر دانشمندان، نسبت های فیبوناچی به وفور در طبیعت یافت می شوند. پس از آن معامله گران نیز متوجه شدند که در بازارهای مالی نیز این نسبت ها کاربرد دارند و می توان با استفاده از آنها نقاط ورود و خروج مناسبی را بدست آورد.

در این مطلب قصد داریم تا بدون مقدمه چینی به سراغ کاربرد نسبت های فیبوناچی در معامله گری برویم. به همین دلیل از نحوه محاسبه درصدهای فیبوناچی صرف نظر میکنیم. در صورتی که علاقمند به محاسبات ریاضیاتی این نسبت ها هستید، با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید منابع مورد نظر را پیدا کنید.

فیبوناچی شامل طیف گسترده ای از ابزارها می شود که البته سه مورد آن بیشتر از بقیه اهمیت دارند.

  • فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement)
  • فیبوناچی گسترشی (Fibonacci Extension)
  • فیبوناچی بازتاب دهنده (Fibonacci Projection)

در این مطلب سه قسمتی به بررسی ابزارهای یاد شده خواهیم پرداخت. پس با طلاچارت همراه باشید

فیبوناچی اصلاحی

شاید بتوان گفت که مهمترین ابزار فیبوناچی همین ابزار است. در واقع فیبوناچی اصلاحی کاربرد بسیار بیشتری نسبت به سایر موارد دارد. با استفاده از فیبوناچی اصلاحی میتوانیم درصدهای احتمالی برای پایان یک حرکت اصلاحی را تخمین زده و نقاط ورود مناسبی را بدست بیاوریم.

اما قبل از اینکه به سراغ بخش عملی کار برویم، ابتدا باید شما را با درصدهای فیبوناچی اصلاحی آشنا کنیم. این درصدها عبارتند از:

۲۳٫۶

۳۸٫۲

۵۰

۶۱٫۸

۷۸٫۶

درصدهایی که در بالا اشاره شد، مهمترین درصدهای فیبوناچی اصلاحی می باشند. البته از بین این درصدها، ۶۱٫۸ که معروف به درصد طلایی می باشد اهمیت بیشتری دارد و اکثر حرکات اصلاحی در ۶۱٫۸ به اتمام میرسند. همچنین توجه داشته باشید که ۵۰ جزو اعداد فیبوناچی نیست. اما تریدرها عقیده دارند که قیمت به سطح ۵۰% واکنش های خوبی نشان می دهد. بنابراین عدد ۵۰ نیز در این ابزار گنجانده شده است.

حالا چگونه از این ابزار به صورت عملی استفاده کنیم؟

ابتدا به یک مثال توجه کنید تا درک این موضوع برایتان ساده تر شود.

فرض کنید قیمت سکه آتی شهریور از ۱٫۵۸۳٫۰۰۰ تومان به ۱٫۶۷۵٫۰۰۰ تومان رسیده است و اکنون در حال برگشت به پایین می باشد. از کجا بدانیم که قیمت احتمالا تا چه سطحی افت کرده و دوباره به سمت بالا حرکت میکند؟ ما باید راهی داشته باشیم تا بتوانیم نواحی احتمالی جهت پایان اصلاح را شناسایی کنیم.

فیبوناچی اصلاحی می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد!

کافیست فیبوناچی اصلاحی را در برنامه تحلیلی خود انتخاب کرده و از ابتدای حرکت (۱۵۸۳) تا انتهای حرکت (۱۶۷۵) آن را ترسیم کنید. در برنامه متاتریدر این ابزار در مسیر زیر قرار دارد:

Insert -> Fibonacci -> Retracement

در پلتفرم تحت وب Trading View نیز از نوار ابزار سمت چپ صفحه می توانید این ابزار را پیدا کنید.

در نهایت نحوه رسمی فیبو اصلاحی به چنین شکلی خواهد بود.

https://talachart.ir/wp-content/uploads/20/02/1.jpg

class="aligncenter error" data-lazy-src="https://dl.talachart.ir/download/get/69/1.jpg" data-was-processed=true v:shapes="_x0000_i1025">

حتما به نحوه ترسیم فیبوناچی اصلاحی توجه ویژه ای داشته باشید. چرا که برخی افراد این کار را به شکل مع و کاملا اشتباه انجام می دهند.

زمانی که یک حرکت صعودی داشته باشیم و قیمت در حال انجام یک حرکت اصلاحی (نزولی) باشد، ما باید از ابتدا تا انتهای حرکت صعودی یک فیبوناچی اصلاحی ترسیم کنیم.

در حالت مع، زمانی که یک حرکت نزولی داشته ایم و قیمت در حال انجام یک حرکت اصلاحی (صعودی) است، ما باید از ابتدا تا انتهای حرکت نزولی یک فیبوناچی اصلاحی ترسیم کنیم.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید، زمانی که قیمت به ۶۱٫۸% فیبوناچی اصلاحی رسید، حرکت صعودی نسبتا خوبی (به اندازه ۳۲ هزار تومان) انجام داد و بنابراین ما توانستیم یک پوزیشن موفق اخذ کنیم.

در ادامه چند مثال دیگر از فیبوناچی اصلاحی را مشاهده خواهید کرد.

https://talachart.ir/wp-content/uploads/20/02/2.jpg

https://talachart.ir/wp-content/uploads/20/02/3.png

حالا به سوالات مهمتری اشاره خواهیم کرد.

آیا پس رسیدن قیمت به هر کدام از سطوح فیبوناچی می توان معامله انجام داد؟

سوال بسیار مهمی است. این سوال به موارد مختلفی بستگی دارد. اما نظر من را بخواهید میگویم نه! چرا که رسیدن قیمت به سطوح فیبوناچی دلیلی بر برگشت قیمت نخواهد بود. در اکثر موارد سطوحی مانند ۲۳٫۶ و ۳۸٫۲ شکسته می شوند؛ مخصوصا اگر با یک اصلاح بزرگ روبرو باشیم. اما سطوح ۵۰ و ۶۱٫۸ اغلب در برگرداندن قیمت موفق ترند.

با این حال باز هم دلیل نمی شود که اگر قیمت به سطوح ۵۰ و ۶۱٫۸ رسید ما بدون داشتن یک سیگنال مشخص وارد بازار شویم. بنابراین داشتن یک دلیل واضح و تایید کننده بهترین راه حل است.

این سیگنال ها می توانند موارد زیر باشند.

  • مشاهده یک الگوی کندلی: به عنوان مثال زمانی که قیمت به سطح ۶۱٫۸ رسید و فرضا میخواهیم پوزیشن فروش بگیریم، ابتدا صبر کنیم تا یک الگوی کندلی مثل Pinbar یا Bearish Engulfing شکل بگیرد و سپس اقدام به فروش کنیم. در این حالت حداقل ما یک سیگنال داشتیم ایم و بدون دلیل خاصی وارد بازار نشده ایم.https://talachart.ir/wp-content/uploads/20/02/4.jpg

  • مشاهده سطوح حمایت/مقاومت/تبدیل سطح: این روش اعتبار به مراتب بیشتری نسبت به الگوهای کندلی دارد. چرا که در این حالت ما یک ساختار قیمتی قدرتمند داریم. به عنوان مثال قیمت به سطح ۵۰% رسیده و ما میخواهیم پوزیشن خرید بگیریم. اگر سطح ۵۰% فیبوناچی که ترسیم کرده ایم با یک سطح حمایتی یا ناحیه تبدیل سطح همتراز شده باشد، احتمال موفقیت پوزیشن خرید ما بیشتر خواهد بود. چرا یک سطح فیبوناچی با یک سطح قیمتی مناسب ترکیب شده است.

بیاید بار دیگر به آخرین تصویری که در بالا گذاشته ایم نگاه کنیم. زمانی که قیمت به سطح ۶۱٫۸% فیبوناچی اصلاحی رسیده است، همزمان یک سطح حمایتی در گذشته داشته ایم و این سطح پس از شکسته شدن تبدیل به مقاومت خواهد شد. بنابراین در اینجا هم یک سطح فیبوناچی داریم و هم یک ناحیه تبدیل سطح و این ترکیب سطوح اعتماد به نفس ما برای گرفتن پوزیشن فروش را افزایش می دهد.

 

https://talachart.ir/wp-content/uploads/20/02/5.png

حد سود و حد ضرر را چگونه تعیین کنیم

روش های زیادی برای تعیین حد سود و حد ضرر بر اساس روش های مختلف وجود دارد. قبلا هم در طلاچارت به مبحث تعیین حد سود و حد ضرر به طور کامل و جامعه اشاره کرده ایم. این مطلب را می توانید از طریق این لینک (قسمت اول)و این لینک (قسمت دوم) مطالعه نمایید.

اما باز هم به صورت مختصر به روش های تعیین حد ضرر و حد سود بر اساس فیبوناچی اشاره خواهیم کرد.

تعیین حد ضرر

استفاده از درصدهای فیبوناچی: به عنوان مثال اگر روی سطح ۶۱٫۸% وارد پوزیشن خرید شده اید، می توانید حد ضرر خود را کمی پایین تر از سطح ۷۸٫۶% قرار دهید. این روش ساده ترین حالت ممکن است. اما باید توجه داشته باشید که اگر فاصله این دو سطح (نقطه ورود و مکان قرار گیری حد ضرر) زیاد باشد، ریسک شما افزایش خواهد یافت و باید از روش های دیگری برای تعیین حد ضرر استفاده کنید.

تعیین حد سود

استفاده از درصدهای فیبوناچی: مثال قبل را در نظر بگیرید. اگر نقطه ورود شما برای پوزیشن خرید ۶۱٫۸% است، حد سود اول شما می تواند سطح ۵۰%، حد سود دوم، سطح ۳۸٫۲، حد سود سوم سطح ۲۳٫۶ و حد سود چهارم نقطه انتهایی حرکتی باشد که فیبوناچی را روی آن ترسیم کرده ایم.

البته روش های دیگری نیز برای تعیین حد سود وجود دارند که آنها را در قسمت مربوط به فیبوناچی اکستنشن و فیبوناچی پروجکشن توضیح خواهیم داد.

استفاده از نسبت ریسک به ریوارد: اگر برای پوزیشنی که گرفته اید فرضا ۵۰ پیپ حد ضرر گذاشته اید، می توانید بر اساس نسبت های ریسک به ریوارد، حد سودهای خود را مشخص کنید. به عنوان مثال حد سود اول شما ۵۰ پیپ، حد سود دوم ۱۰۰ پیپ و حد سود سوم ۱۵۰ پیپ خواهد بود.

در این مطلب سعی کردیم تا به شکل مختصر و مفید شما را با فیبوناچی اصلاحی و تکنیک های مربوط به آن آشنا کنیم. منتظر قسمت های دوم و سوم این مطلب که به دیگر ابزارهای فیبوناچی اختصاص دارد از طلاچارت باشید

آموزش ابزار فیبوناچی (فیبوناچی اکستنشن)

Fibonacci-Extension

در ادامه قسمت اول آموزش ابزار فیبوناچی که به بررسی فیبوناچی اصلاحی پرداختیم، در قسمت دوم سعی داریم تا ابزار فیبوناچی گسترشی را بررسی کنیم. پس با طلاچارت همراه باشید

 

فیبوناچی گسترشی

فیبوناچی گسترشی یا همان Fibonacci Extension ابزاری است که بیشتر به منظور تعیین اهداف قیمتی استفاده می شود. البته برخی افراد نیز از فیبوناچی اکستنشن برای بدست آوردن نقاط ورود استفاده می کنند که معمولا به صورت ترکیبی با فیبوناچی پروجکشن می باشد.

اگر یادتان باشد، در قسمت قبلی گفتیم که فیبوناچی اصلاحی شامل درصدهای ۲۳٫۶، ۳۸٫۲، ۵۰، ۶۱٫۸ و ۷۸٫۶ می باشد. همه این اعداد زیر ۱۰۰ هستند و به آنها درصدهای داخلی گفته می شود. اما فیبوناچی اکستنشن اعداد بالاتر از ۱۰۰% را در بر می گیرد. این اعداد عبارتند از:

۱۲۷٫۲

۱۶۱٫۸

۲۶۱٫۸

۴۲۳٫۶

البته از بین درصدهای بالا بیشتر روی ۱۲۷٫۲ و ۱۶۱٫۸ تاکید می شود. چرا که اهداف نزدیکتر و قابل دستیابی تری می باشند. برای اهداف دور و خیلی دور از ۲۶۱٫۸ و ۴۲۳٫۶ استفاده می کنند.

برای ترسیم فیبوناچی اکستنشن از همان ابزار فیبوناچی اصلاحی استفاده می شود. در واقع در اکثر پلتفرم های تحلیلی مثل متاتریدر، داینامیک تریدر و تریدینگ ویو بدین صورت است و ابزار جداگانه ای وجود ندارد.

در پلتفرم متاتریدر از مسیر زیر می توانید فیبوناچی اکستنشن را پیدا کنید.

Insert -> Fibonacci -> Retracement

به طور ساده باید بگوییم که فیبوناچی اکستنشن را روی موج اصلاحی ترسیم می کنیم. دقیقا برخلاف فیبوناچی اصلاحی که روی موج اصلی ترسیم میشد. در واقع در اینجا میخواهیم بدانیم که اگر موج اصلی شروع شد و از موج اصلاحی فراتر رفت، تا کجا می تواند حرکت را ادامه دهد. بنابراین باید فیبوناچی اکستنشن را روی موج اصلاحی ترسیم کنیم تا اهداف موج اصلی را بدست بیاوریم.

در تصاویر زیر به شکل ساده این موضوع را نشان داده ایم.

https://talachart.ir/wp-content/uploads/20/03/1.png

 در یک حرکت صعودی از سقف A به کف B فیبوناچی را ترسیم میکنیم.

https://talachart.ir/wp-content/uploads/20/03/2.png

در یک حرکت نزولی از کف A به سقف B فیبوناچی را ترسیم خواهیم کرد.

حالا به سراغ مثال هایی از نحوه ترسیم فیبوناچی اکستنشن خواهیم رفت.

https://talachart.ir/wp-content/uploads/20/03/3.pnghttps://talachart.ir/wp-content/uploads/20/03/4.pnghttps://talachart.ir/wp-content/uploads/20/03/5.pnghttps://talachart.ir/wp-content/uploads/20/03/6.png

 

بنابراین حالا میدانیم که با استفاده از فیبوناچی اکستنشن چگونه اهداف قیمتی را بدست بیاوریم.

 

حالا یک سوال دیگر! آیا از سطوح فیبوناچی اکستنشن می توان به عنوان نقطه ورود استفاده کرد؟

در ابتدای این مطلب هم اشاره کوتاهی به این موضوع داشتیم و گفتیم که بعضی افراد از این روش استفاده می کنند. اما معمولا سطوح فیبوناچی اکستنشن به تنهایی به عنوان نقطه ورود به کار نمی روند. بلکه با ترکیب آنها با سایر ابزارهای فیبوناچی (مخصوصا فیبوناچی پروجکشن) و به شکل کلاسترهایی از سطوح، نقاط ورود تعیین می شوند.

اما اگر بخواهید از سطوح اکستنشن به عنوان نقطه ورود به شکل ساده استفاده کنید، باید به نکات زیر توجه داشته باشید.

۱- اگر سطح اکستنشنی که به عنوان ناحیه ورود در نظر گرفته اید با هیچ ناحیه پرایس اکشن (حمایت، مقاومت یا تبدیل سطح) همتراز نبود، بهتر است که اقدام به ترید نکنید. به آخرین تصویری که در بالا قرار داده ایم نگاه کنید. سطح ۱۶۱٫۸% تقریبا با یک کف مهم همتراز شده و قیمت به خوبی به آن واکنش نشان داده است. اما سطح ۱۲۷٫۲ به راحتی شکسته شده است.

۲- اگر سطح اکستنشن مدنظرتان با هیچ ناحیه پرایس اکشنی همتراز نبود، پس بهتر از است سیگنال های کندلی و یا شکل گیری ساختار روی این سطوح به منظور ورود به بازار استفاده کنید.

چگونه حد ضرر و حد سود را مشخص کنیم؟

برای تعیین حد ضرر باز هم از سطوح اکستنشن استفاده خواهیم کرد. به عنوان مثال اگر روی سطح ۱۲۷٫۲ وارد شده اید پوزیشن خرید شده اید، حد ضرر شما زیر ۱۶۱٫۸% قرار خواهد گرفت. اما اگر روی سطح ۱۶۱٫۸ وارد پوزیشن خرید شده اید، نمی توانید حد ضرر خود را زیر ۲۶۱٫۸% قرار دهید. چرا که فاصله بین این دو سطح بسیار زیاد است و ریسک شما به شکل قابل توجهی افزایش می یابد. به همین دلیل ما یک سطح دیگر به فیبوناچی اکستنشن خود اضافه می کنیم. آن سطح ۱۷۸٫۶% می باشد. حالا می توانید حد ضرر خود را کمی پایین تر از این سطح جدید قرار دهید.

برای تعیین حد سود نیز می توانید از روش های زیر استفاده کنید.

۱- ریسک به ریوارد: در صورتی که برای پوزیشن خود ۵۰ پیپ حد ضرر در نظر گرفته اید، حد سود اول شما ۵۰ پیپ و حد سود دوم ۱۰۰ پیپ خواهد بود.
۲- استفاده از نواحی پرایس اکشن: به دلیل اینکه بعد از ورود روی سطوح اکستنشن سطح خاصی در مقابل حرکت قیمت نیست، ناچار به استفاده از سطوح پرایس اکشن مهم (حمایت

تعریف هج یا هدجینگ

صفر تا صد پرایس اکشن خلاصه رازها

فیبو ناچی ساده ومفید

فیبوناچی ,حد ,سطح ,یک ,اصلاحی ,استفاده ,فیبوناچی اصلاحی ,فیبوناچی پروجکشن ,حد سود ,حد ضرر ,فیبوناچی اکستنشن ,توجه داشته باشید ,آموزش ابزار فیبوناچی ,نحوه ترسیم فیبوناچی ,ابزار فیبوناچی فیبوناچی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اسیر6155